karlskogafriidrott.blogg.se

Få en inblick i KFIFs arbete och hur våran träning går.

Svealands blev en succé för Karlskoga!

Kategori: Tr�ningspass

Under den gågna helgen så genomfördes Svealands mästerskapen i Karlstad.
Detta är en tävling där Du representerar inte bara din egen klubbsfärger utan också Värmlands färger iform av poäng från varje gren beroende på placering.
 
Det var ett härligt gäng från Värmland, men mest skratt och hördes mest det var vi från Karlskoga som gjorde!
Så det ska vara! :)
 
Nio stycken kom iväg, tyvärr ett bortfall på Filippa, och körde sten hårt!
 
Oskar Palmen var den enda killen och han gjorde storslam av sina forna personliga rekord! I samtliga grenar han ställde upp i körde han järnet och bidrog inte bara med poäng utan också till sig själv med tre nya personbästan i längd, tresteg och 60 mh!
 
Ebba Henriksson körde 200 meter och kula och gjorde detta med bravur. Hon har tränat fantastisktflitigt och det har givit resultat. Personligt i Kula, första gången över 9 meter. Jag kan inte säga om tiden på 200 meter var personligt men löpmässigt såg det bra ut och hon är på gång ordentligt inför sommaren! Hon hoppade även höjdhopp och slog nytt personligt där! 1.26 och ett lyft från tidigare 1.22! Grymt jobb!
 
Alma Skoog Har hittills haft en riktigt bra inomhussäsong. Med flera personbästan på 800 meter och en riktig fighting spirit! Denna helg var inget undantag! Hon sopade banan med sitt gamla rekord på 800 meter och sprang in på en fin tid kring 2.41! Nästa gång blir det under 2.40, det finns där! Dessvärre fick hon känningar i knät och avstod därför 60 meter! Hon sprang även 200 meter med bravur, dock så är hennes 800 meterslopp det jag minns mest med glädje!
 
Wilma Throgen har ahft en tung inomhussäsong med en ihärdig skada i höften. Hon har kämpat på bra med styrkan och det syns att hon blivit mycket starkare än vad hon varit tidigare! Hon hade bestämt sig sedan länge för att hoppa höjd och inget annat på svealands. Med ett personbästa på 1.46 som hon hoppade när formen var på topp hoppade hon nu fina 1.41 med bra försök på 1.45! Bra tävling och återkomst efter skadan!
 
Emma Almqvist Har tränat riktigt bra i vinter och efter att ha haft några småskador här och var så har hon fått kontroll på kroppen och kört hårt. Tyvärr har de senaste två veckorna kantats av sjukdom men det hindrade inte henne. Nytt pers i kula blev det, 9.39 och en fin sjätte plats! Kommer bli kul att följa Emma i sommar!
 
Elin Karlsson har även hon tränat på riktigt bra i vinter och ställde upp i 60 mh, kula och stav(!). Efter ett bra lopp på 60 mh så anmälde hon sig i stav. Aldrig tidigare hållt i en stav och gå in och hoppa kräver mod och styrka! All heder till dig Elin! Tyvärr var det lite svårt med höjden så inget resultat men en stor eloge för att du deltog! Kulan saknar jag uppgifter om personligt men en väl genomförd tävling och hon liksom övriga kommer köra hårt i sommar!
 
Isabella Pallin kom till tävlingen med ett gammalt personligt rekord i höjdhopp. 1.32 var det tidigare, nu är det 1.36 efter flera fina hopp hela vägen upp till 1.40! Vilket hon har i kroppen, helt klart! Längden gick bra, en jämn serie utan den där riktiga träffen tyvärr. Deltog även i 800 meter och gjorde ett riktigt bra lopp på tiden 2.48, vilket är riktigt bra utana tt träna för detta! Hon liksom Elin deltod också i stav. Där hon chockade alla och hoppade fina 1.83! Första gången hon höll i en stav dessutom! Stor Eloge!
 
Frida Johansson Frida kom till start i höjdhoppet trots att hon kände sig halv risig! Trots detta hoppade hon fina 1.36 och gjorde en bra tävling utan att ha den där riktiga kraften i upphoppet! Hon strök sig på 1000 meter där hennes egentliga styrka finns! Med lite vila och återhämtning kommer hon tillbaka starkare än någonsin vet jag! :D
 
Sara Lilja Vidlund får man väl säga va Karlskogas utropstecken i form av placeringar! Hon ställde upp i 200 meter där hon sprang till sig en C-final plats och väl där sprang in på den fina tiden 28.08! Hon sprang även 800 meter försök på lördagen och gjorde även det med bravur! Tiden 2.37 räckte till final som sista tid. Väl i finalen hade hon några ryggar att gå på och tog sig förbi två stycken och slutade på en grym 5 plats, tiden 2.32.01!! 60 meter sprang hon också, vilket ledde fram till ett nytt personbästa och tiden 8.66 var mer än godkänd! Den räckte till B-final! Fick även springa en sträcka i stafetten 8x200 meter för värmland! Bra tävling!!
 
Ida Lilja gjorde sin första tävling i friidrott. Rätt roligt är att hon gör det på ett mästerskap! Hon ställde upp i 800 meter på lördagen där hon sprang ett riktigt bra disponerat lopp och kom i mål på fina 2.39! Väldigt bra för att vara första gången! söndagen bjöd på 60 meter vilket resulterade i ett nytt riktigt bra lopp för hennes del! tiden 8.91 är riktigt bra och med lite mer tävlingsvana och inte lika stor nervositet kommer tiderna att flyga allvärldens väg! Detta är ändå hennes första år i friidrotten! Riktigt bra tävling och hoppas på att det gav mer smak!
 
Summering: Att Karlskoga kommer iväg med 9 stycken aktiva till denna tävling tyder på bredd och kvalité! Vi gör något rätt i klubben och det är bara att fortsätta nu! Samtliga aktiva från Karlskoga gav allt de hade och gjorde mer än sitt bästa hela tiden! Jag vill skänka en STOR kram till er allihop för att ni är så underbara!
Ni kunde inte representera klubben på ett bättre sätt!
 
Ta hand om er så hörs vi och ses snart igen!
//Sebban
 

Kommentarer

 • Charlotte säger:

  Härliga ungdomar allihop och bra kämpat! Du inspirerar dem på bästa sätt!!!

  Svar: Tack så mycket Charlotte! De inspirerar mig att fortsätta att följa dem! :)
  KFIF

  2014-03-17 | 16:49:38
  Bloggadress: http://karlskogafriidrottvblogg.blogg.se

Kommentera inlägget här: