karlskogafriidrott.blogg.se

Få en inblick i KFIFs arbete och hur våran träning går.

2 dagar kvar - Teknik grenar

Kategori: Tävlingar

Godmorgon på er!
Många har nog knappast vaknat än, ändå sitter jag här redan inne på min andra kopp kaffe och blickar ut över ett skinnande Göteborg, solen lyser och den värmer vill jag lova idag!
Nu ska vi inte prata väder här, utan något helt annat. Dock så krävs bra väder i viss mån för att prestera bra, vi ska dyka ner i våra deltagare som ska köra teknikgrenar!
 
Teknikgrenar = Längdhopp, Tresteg, Stavhopp, Höjdhopp, Kula, Slägga, Diskus och Spjut.
Som jag redan har skrivit på bloggen så åker Karlskoga friidrott ner med rekordmånga deltagare för att tävla på Världsungdomsspelen.
Föst ut av samtliga 3 400 deltagare från hela världen är P14 längkval (56 stycken fördelat i två gropar). Här ska Oskar Palmén och Adam Elhendy försvara våra färger. Oskars utvecklingskruva har varit fantastisk att få följa de senaste åren. Stor kapacitet och ännu större kärlek till sporten! Adam som bor och går i skolan i USA till vardags besitter en enorm explosivtet och har hoppat 5.26, vilket är väldigt bra i denna ålder. Klassens komet är en dansk kille som hoppat hela 6.01!!
 
11.30 samma dag, i samma grop som grabbarna, ska F14 längdkval avgöras (110 stycken i 2 gropar). Här kommer Emma Almqvist till start för Karlskoga. Emma som har sin starkaste gren i Kula senare under helgen har hög kapacitet. Med sina fina 4.51 från tidigare så tror jag att hon kan hitta ytterliggare centimeterar om vädret tillåter. Här kommer det troligtvis krävas 4.95 - 5.00 för att gå vidare till final och hoppa 3 hopp till!
 
Vi flyttar oss sedan till höjdhoppsmattan. 13.30 kommer Isabella Pallin att gå in i Karlskogas färger och hoppa höjd! "Bella" som slog igenom i höjdhoppet för redan två år sedan med att hoppa över 1.30 gränsen som 11 åring. Efter något år som gått sämre är hon med i matchen igen och har hoppat bra på träningar och även tävlingar! Högst pers har en Lerum tjej med sina fina 1.61!
 
Tillbaka till sandlådan och P17 längdhopp! Adrian Kamlin kommer 14.10 att gå in i tävlingen och på Ullevis snabba banor hoppa Längd tillsammans med 28 stycken! Adrian som hade väldiga problem förra sommaren med sjukdom och skavanker har verkligen hittat tillbaka styrkemässigt. Med sitt 6 metershopp i slutet på förra säsongen och med en bra uppladdning här så kan det bli långa hopp i helgen för Herr Kamlin! :) Bäst personbästa har en Gotlänning med 7.08! Här kommer det krävas långa hopp för att gå vidare! Adrian har kapacitet till det!!
 
Joel Magnusson P15 kommer att gå in i tävlingen 16.05 på Lördagen. Tresteg står på schemat tillsammans med 44 stycken andra. Joel har skjutit i höjden och fått kämpa för att få med sig koordinationen ordentligt. Det har sett jäkligt bra ut nu och jag har stora förhoppningar på denna kille. Han har tränat ihop med Adrian en hel del och jag hoppas att lite explosivitet har smittat av sig så han kan prestera på topp i helgen! Toppresultatet i den här grenen är 12.60 av en sävedalenkille. Oskar Palmén kommer också hoppa tresteg här och bägge två har goda resultat i ryggen från värmlandsserien att luta sig tillbaka på. En fullträff för bägge och det blir långt!
 
Söndag och avslutande dagen så kommer Wilma Throgen (F14) stega upp sin höjdhoppsansats inne på Ullevi. 65 stycken konkurrenter har hon. Förra året var värmen sisådär 25-30 grader och vindstilla. Det tog då cirka 30 minuter emllan varje hopp. Iår hoppas vi på lite bättre förutsättningar. Wilma har haft lite problem i vinter och inte tävlat lika mycket som förr på grund av en höft. Dock så har det släppt en hel del ändå resultatmässigt. 1.50 på träningen för någon vecka sedan ger goda indikationer på att formen finns där! Bästa notering i detta fältet är 1.70 av en Öresundstjej tält följt av en tjej på 1.65.
 
09.30 inleder Ebba Henriksson Karlskogas kastande i dessa spel. Kula står på programmet, tillsammans med 51 andra tjejer ska hon kampas in i det sista. Där toppnoteringen ligger på 12 m lite drygt. Ebba är en kämpa rakt igenom och har stött bra i vinter. På ren vilja kan hon förpassa denna kula en ordentlig bit och så även ta en bra placering.
 
Längdhopp igen, nu för P12 och Karlskogas Linus Callenvik och Viktor Palmén. Här har vi två kämparkillar verkligen. Linus som i grunden är hockeykille har längre horn i tävlingssammanhang än många betydligt äldre som jag känner. Duktig i samtliga grenar och en grym tävlingsvilja! Viktor är en kämpa på många sätt. Han sliter alltid häcken av sig på träning och kör alltid med 100 % kämparglöd. Hoppas för bägges skull att de får till något bra hopp så de kan gå nöjda ifrån gropen denna helg! Bästa resultat är Zion Eriksson med sina 5.41!
 
F19 Diskus kommer att avgöras 12.15 och framåt. Här har vi en sen anmälan från ingen mindre än Linnea Hård. Denna tjej vars skadebekymmer ställt till det otroligt mycket genom åren. Besitter en ordentlig talang i samtliga grenar och explosivitet. Nu ska det kastas diskus i helgen och med ett bra kast kan hon hamna riktigt högt upp placeringsmässigt. Bara hon kan släppa pressen på sig själv och ha lite roligt i ringen så kommer det gå bra! :D Bästa notering ligger på 48.85 och det är en Norska som innehar.
 
Kulringen igen klockan 12.50, F14 denna gången och Emma Almqvist! Emma är ordentligt stark i kula och med en träff kommer hon placera sig högt upp i listan av anmälda. Totalt är det 50 stycken deltagare här och det bästa resultatet är 12.48 här.
 
13.30 F13 längdhopp. HELA 132 deltagare på två gropar!!! Här kommer det få bli taktiksnack med vår kära Bella Pallin. Det är nämligen hon som ska försvara vår vinröda färg i dessa sammanhang.
Det kommer bli en kamp mot det psykologiska då det kommer ta upp emot 1 timma mellan varje hopp! Bästa notering på pappret är 5.34, men många som ej har resultat också, är en väldigt jämn affär detta. Bella har fina möjligheter med sin spänst här!
 
Sist ut är våran egen Simon Throgen! Det bästa till sist! ;) haha Höjdhopp 17.40 för P17 är det som gäller. Simon, som överraskade alla i vintras genom att ta ett brons på SM har haft en hel del motgångar sedan han började FIG. små skador har lett till att han stannat upp lite utvecklingsmässigt. Killen är knappa 17 år så han har framtiden för sig. Hittar han löpningen och lugnet igen så kommer de höga hoppen att komma.
 
 
Det var alla teknikgrenar det! Imorgon kommer löpgrenarna sammanställt! Men det blir troligtvis på kvällen!
Ha en bra dag och tagga till tusen!!
 
//Sebban

Info angående VUS!

Kategori: Tävlingar

3/3 inlägg idag, går ut hårt denna vecka! Kommer ett inlägg/dag nu som handlar om VUS.
 
Torsdag:
Avfärd mot Göteborg med minibussar från nobelparkeringen, bussarna körs av Matilda Eriksson och Anders "Ajjan" Johansson.
Avfärd klockan 16.00, kom i tid!
Vid ankomst väntar kvällsmat på hotell Odin, där vi även kommer att bo.
Fika kan vara bra att ta med på resan ner då ett stopp i Götene kommer att göras.
Hotellet ligger väldigt centralt och det tar cirka 10-15 minuter att promenera till Ullevi.
Frukostbuffé och middagsbuffé ingår samtliga dagar, så även 1 entré till Liseberg.
Lunch står man för själv och det kommer finnas att köpa på arenan för er som önskar, brukar vara rätt bra mat!
Kom ihåg kontanter för det är endast det som gäller!
 
Hemfärd på söndagen:
Hemfärd sker när sista start och målgång är gjord.
Vilket bör vara runt 19.00.
 
Glöm ej följande:
Spikskor
Tävlingskläder
Joggingskor
Regnkläder
Varma kläder
 
Resten går att lösa på plats!
Intersport kommer att ha försäljning av löparskor och spikskor på plats, brukar vara väldigt bra priser på löparskor och kläder. Så är era barn/eller ni själva i behov av skor så passa på!!!
Glöm ej att sätta in 500 kronor på klubbkontot med namn och VUspelen i meddelandefältet.
 
Ses på torsdag gänget, kan knappt vänta ju!!
//Sebban
 

Aktivitet vecka 26!

Kategori: Tävlingar

Denna vecka är speciell!
Denna vecka innehåller DEN tävlingen, lika mycket som ni anser att Cody Simpson är DEN killen så är Världsungdomsspelen DEN tävlingen! ;) Hoppas ni förstår då!
 
Med detta i åtanke så blir denna vecka lite halvdan. Fokus ligger på helgen och 3 heldagar av tävling och bus!
Hoppas ni är taggade, för det börjar jag bli! BOOS!
 
Hur som helst, antar att ni tränade igår, jag låg sjuk så min uppladdning börjar idag istället.
Idag vilar ni!
 
Imorgon Onsdag:
Träning på Nobelstadion enligt Ajjan.
 
Torsdag:
VILA och avfärd mot Göteborg!
Info om avfärden och resan kommer i nästa inlägg!
 
Fredag-Söndag:
TÄVLING!!!
 
//Sebban

Efter semester, back on track!

Kategori: På gång

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen nyligen!
Har haft semester och varit bortrest nämligen.

Nu kör vi på igen!
Lovar att bättra mig som skribent på denna blogg!!

//Sebban

Härlig fredag!

Kategori: Tävlingar

Sådär nu är äntligen fredagen här och jag går på en veckas semester innehållandes en resa till Danmark med familj!
Ska bli skönt att få släppa arbetet en stund och kunna fokusera på träning och god mat med gott umgänge!

Hur som helst vill jag bara påminna er om att fortsätta anmäla er till tävlingar och gå in på www.friidrott.se för att klicka er fram till de tävlingar som finns! Annars finns de sanktionerade tävlingarna från Karlskoga på vår egen hemsida!

Nu ligger även tidsprogram för VU-Spelen uppe på deras hemsida, så ta en titt på www.vuspel.se så ser ni både startlistor och tidsprogram!
Ser fram emot att få träffa er igen, det var ett tag sedan nu igen!
2 veckor kvar nu bara! :)

Hade så bra och kör hårt på träningen! ;) BOOOS!
kramar från Göteborg!
//Sebban

Anmälningar till VU-Spelen!

Kategori: Tr�ningspass

Hej på er, Nu närmar det sig, en helg på Ullevis snabba banor! En helg i Göteborg tillsammans med andra aktiva från cirka 15 olika länder och jäkligt många aktiva! Karlskoga har en stark trupp som kommer bege sig ner! Simon Throgen -97 P17 Höjd P17 110mH Adrian Kamlin -97 P17 Längd P17 100m Oskar Palmén -00 P14 Längd P14 80m P15 Tresteg Adam Elhendy Gunnarsson -00 P14 längd P14 80m Joel Magnusson -00 P15 Tresteg Viktor Palmén -02 P12 60m P12 Längd Linus Callenvik -02 P12 60m P12 Höjd P12 200m P12 Längd Ida Callenvik -99 F15 80m F15 80mH Wilma Throgen -00 F14 Höjd F14 80m Emma Almqvist -00 F14 Längd F14 Kula Filippa Berglund -00 F14 800m Isabella Pallin -01 F13 Höjd F13 600m F13 Längd F13 60m Ebba Henriksson -01 F13 Kula F13 600m Alma Skoog -01 F13 60m F13 200m F13 600m F13 1500m Ida Lilja -01 F13 600m F13 1500m F13 200m Sara Lilja Vidlund -01 F13 60m F13 200m F13 600m Härlig läsning och jag vet att samtliga kommer prestera på topp, anledningen: NI ÄR SÅ JÄVLA BÄST!!! Ses snart och hörs tidigare! Se till att fokusera nu och ligg i hårdträning! Tror på er! Puss och kram! //Sebban

Hallå där!

Kategori: Tr�ningspass

Så då är det Måndag igen! Världens bästa måndag!
Här i fiiiina Götelaborg så är det strålande sol och 25 grader, lätt vind också! Bra jäkla dag!
Träningen rullar på nu och denna vecka ser ut såhär:

Måndag: träning kl 17-18.30(19.00) Nobelstadion
Hopp och sprint kör - 3x60 m stegringslopp + 6 x80 meter maxlopp ca 10 min vila. Avslutas med 4 stycken gräslopp diagonaler.

Medeldistans kör: 6x100 meter + 4x200 meter + 300 m 90% av max.
gångvila mellan loppen och sen 10 min mellan distanserna. Avslutar även ni med gräslopp som sprint och hopp.

Mer info om resten av veckan kommer imorgon!
Kör hårt nu, börjar närma sig VU-Spelen!
Då vill jag ha taggade eliter till tusen! ;)
BOOOS!

//Sebban

Veckans träning! :)

Kategori: Tr�ningspass

Träning kommande vecka

Mån mellan äldre , starter reaktioner hattar + 3x120m.medeldist gänget 10x. 200m

Ons äldre ,mellan hopp kast häck medelgänget 4 varv på spåret .

Torsdag äldre mellan 3x 60 stegringslopp+100-120-100x2
Avslutas med gräslopp ,diagonaler x 4. ...Medeldist kör 20 min jogg sen 3x600m med ca 10 min vila

Söndag äldre 3x 5 häckar jämfotahopp x5 5 min vila +20-40-20-60-20-40-20 vila 90 sek mellan loppen x2 serievila 10. min. Kan köras som häcklöpning

Gym för äldre efter snack med mig .

 

Hoppas ni kör hårt! Snart dags för VU-spelen så dags att piffa till

Veckans träning! :)

Kategori: Tr�ningspass

Träning kommande vecka

Mån mellan äldre , starter reaktioner hattar + 3x120m.medeldist gänget 10x. 200m

Ons äldre ,mellan hopp kast häck medelgänget 4 varv på spåret .

Torsdag äldre mellan 3x 60 stegringslopp+100-120-100x2
Avslutas med gräslopp ,diagonaler x 4. ...Medeldist kör 20 min jogg sen 3x600m med ca 10 min vila

Söndag äldre 3x 5 häckar jämfotahopp x5 5 min vila +20-40-20-60-20-40-20 vila 90 sek mellan loppen x2 serievila 10. min. Kan köras som häcklöpning

Gym för äldre efter snack med mig .

 

Hoppas ni kör hårt! Snart dags för VU-spelen så dags att piffa till formen!
//Sebban