karlskogafriidrott.blogg.se

Få en inblick i KFIFs arbete och hur våran träning går.

2 dagar kvar - Teknik grenar

Kategori: Tävlingar

Godmorgon på er!
Många har nog knappast vaknat än, ändå sitter jag här redan inne på min andra kopp kaffe och blickar ut över ett skinnande Göteborg, solen lyser och den värmer vill jag lova idag!
Nu ska vi inte prata väder här, utan något helt annat. Dock så krävs bra väder i viss mån för att prestera bra, vi ska dyka ner i våra deltagare som ska köra teknikgrenar!
 
Teknikgrenar = Längdhopp, Tresteg, Stavhopp, Höjdhopp, Kula, Slägga, Diskus och Spjut.
Som jag redan har skrivit på bloggen så åker Karlskoga friidrott ner med rekordmånga deltagare för att tävla på Världsungdomsspelen.
Föst ut av samtliga 3 400 deltagare från hela världen är P14 längkval (56 stycken fördelat i två gropar). Här ska Oskar Palmén och Adam Elhendy försvara våra färger. Oskars utvecklingskruva har varit fantastisk att få följa de senaste åren. Stor kapacitet och ännu större kärlek till sporten! Adam som bor och går i skolan i USA till vardags besitter en enorm explosivtet och har hoppat 5.26, vilket är väldigt bra i denna ålder. Klassens komet är en dansk kille som hoppat hela 6.01!!
 
11.30 samma dag, i samma grop som grabbarna, ska F14 längdkval avgöras (110 stycken i 2 gropar). Här kommer Emma Almqvist till start för Karlskoga. Emma som har sin starkaste gren i Kula senare under helgen har hög kapacitet. Med sina fina 4.51 från tidigare så tror jag att hon kan hitta ytterliggare centimeterar om vädret tillåter. Här kommer det troligtvis krävas 4.95 - 5.00 för att gå vidare till final och hoppa 3 hopp till!
 
Vi flyttar oss sedan till höjdhoppsmattan. 13.30 kommer Isabella Pallin att gå in i Karlskogas färger och hoppa höjd! "Bella" som slog igenom i höjdhoppet för redan två år sedan med att hoppa över 1.30 gränsen som 11 åring. Efter något år som gått sämre är hon med i matchen igen och har hoppat bra på träningar och även tävlingar! Högst pers har en Lerum tjej med sina fina 1.61!
 
Tillbaka till sandlådan och P17 längdhopp! Adrian Kamlin kommer 14.10 att gå in i tävlingen och på Ullevis snabba banor hoppa Längd tillsammans med 28 stycken! Adrian som hade väldiga problem förra sommaren med sjukdom och skavanker har verkligen hittat tillbaka styrkemässigt. Med sitt 6 metershopp i slutet på förra säsongen och med en bra uppladdning här så kan det bli långa hopp i helgen för Herr Kamlin! :) Bäst personbästa har en Gotlänning med 7.08! Här kommer det krävas långa hopp för att gå vidare! Adrian har kapacitet till det!!
 
Joel Magnusson P15 kommer att gå in i tävlingen 16.05 på Lördagen. Tresteg står på schemat tillsammans med 44 stycken andra. Joel har skjutit i höjden och fått kämpa för att få med sig koordinationen ordentligt. Det har sett jäkligt bra ut nu och jag har stora förhoppningar på denna kille. Han har tränat ihop med Adrian en hel del och jag hoppas att lite explosivitet har smittat av sig så han kan prestera på topp i helgen! Toppresultatet i den här grenen är 12.60 av en sävedalenkille. Oskar Palmén kommer också hoppa tresteg här och bägge två har goda resultat i ryggen från värmlandsserien att luta sig tillbaka på. En fullträff för bägge och det blir långt!
 
Söndag och avslutande dagen så kommer Wilma Throgen (F14) stega upp sin höjdhoppsansats inne på Ullevi. 65 stycken konkurrenter har hon. Förra året var värmen sisådär 25-30 grader och vindstilla. Det tog då cirka 30 minuter emllan varje hopp. Iår hoppas vi på lite bättre förutsättningar. Wilma har haft lite problem i vinter och inte tävlat lika mycket som förr på grund av en höft. Dock så har det släppt en hel del ändå resultatmässigt. 1.50 på träningen för någon vecka sedan ger goda indikationer på att formen finns där! Bästa notering i detta fältet är 1.70 av en Öresundstjej tält följt av en tjej på 1.65.
 
09.30 inleder Ebba Henriksson Karlskogas kastande i dessa spel. Kula står på programmet, tillsammans med 51 andra tjejer ska hon kampas in i det sista. Där toppnoteringen ligger på 12 m lite drygt. Ebba är en kämpa rakt igenom och har stött bra i vinter. På ren vilja kan hon förpassa denna kula en ordentlig bit och så även ta en bra placering.
 
Längdhopp igen, nu för P12 och Karlskogas Linus Callenvik och Viktor Palmén. Här har vi två kämparkillar verkligen. Linus som i grunden är hockeykille har längre horn i tävlingssammanhang än många betydligt äldre som jag känner. Duktig i samtliga grenar och en grym tävlingsvilja! Viktor är en kämpa på många sätt. Han sliter alltid häcken av sig på träning och kör alltid med 100 % kämparglöd. Hoppas för bägges skull att de får till något bra hopp så de kan gå nöjda ifrån gropen denna helg! Bästa resultat är Zion Eriksson med sina 5.41!
 
F19 Diskus kommer att avgöras 12.15 och framåt. Här har vi en sen anmälan från ingen mindre än Linnea Hård. Denna tjej vars skadebekymmer ställt till det otroligt mycket genom åren. Besitter en ordentlig talang i samtliga grenar och explosivitet. Nu ska det kastas diskus i helgen och med ett bra kast kan hon hamna riktigt högt upp placeringsmässigt. Bara hon kan släppa pressen på sig själv och ha lite roligt i ringen så kommer det gå bra! :D Bästa notering ligger på 48.85 och det är en Norska som innehar.
 
Kulringen igen klockan 12.50, F14 denna gången och Emma Almqvist! Emma är ordentligt stark i kula och med en träff kommer hon placera sig högt upp i listan av anmälda. Totalt är det 50 stycken deltagare här och det bästa resultatet är 12.48 här.
 
13.30 F13 längdhopp. HELA 132 deltagare på två gropar!!! Här kommer det få bli taktiksnack med vår kära Bella Pallin. Det är nämligen hon som ska försvara vår vinröda färg i dessa sammanhang.
Det kommer bli en kamp mot det psykologiska då det kommer ta upp emot 1 timma mellan varje hopp! Bästa notering på pappret är 5.34, men många som ej har resultat också, är en väldigt jämn affär detta. Bella har fina möjligheter med sin spänst här!
 
Sist ut är våran egen Simon Throgen! Det bästa till sist! ;) haha Höjdhopp 17.40 för P17 är det som gäller. Simon, som överraskade alla i vintras genom att ta ett brons på SM har haft en hel del motgångar sedan han började FIG. små skador har lett till att han stannat upp lite utvecklingsmässigt. Killen är knappa 17 år så han har framtiden för sig. Hittar han löpningen och lugnet igen så kommer de höga hoppen att komma.
 
 
Det var alla teknikgrenar det! Imorgon kommer löpgrenarna sammanställt! Men det blir troligtvis på kvällen!
Ha en bra dag och tagga till tusen!!
 
//Sebban

Kommentarer

 • Eva-Karin Elhendy Gunnarsson säger:

  Hej Sebban
  Bra, rolig och intressant läsning och information för oss som föräldrar. Läser alltid din blogg. Nu håller vi alla tummar för alla duktiga KARLSKOGA UNGDOMAR. Heja heja heja

  2014-06-25 | 22:51:22
 • - A säger:

  När har vi uppehåll?
  Kisses - A

  2014-07-02 | 13:38:28

Kommentera inlägget här: