karlskogafriidrott.blogg.se

Få en inblick i KFIFs arbete och hur våran träning går.

Många bra resultat!!!

Kategori: På gång

Den gånga helgen måste jag ta tillfället i akt och lyfta den bredd Sverige har i friidrott just nu!
Heeelt sjukt vilka resultat det levererades i helgen, på olika tävlingar.
För att nämna några:
 
1. Irene Ekelund, Kil - Irene, blott 16 år gammal, sprang förra helgen på götas ungdomsspel och kom då imål på 23.69 på 200 meter. Alla trodde nog att där stannar det nu ett tag. Det gjorde det INTE! Hon sprang in på supertiden 23.52!! Tvåa i alla tider bland seniorer!!
 
2. Moa Hjelmer - Förra sommarens komet på 400 meter har sattsat på snabbhet denna vinter och det har givit resultat! Hon kom två bakom Irene i helgen på 200 meter seniorer. Tiden blev fina 23.61! 4 genom alla tider bland seniorer!! Båda tiderna är kvalificering till EM!!
 
3. Kvinnligt höjdhopp - Just nu så utspelar sig något av det sjukaste i kval till EM! Kvinnligt höjdhopp har exploderat rent ut sagt i år! Med både Emma Green Tregaro och Ebba Ljungmark redan klara sedan tidigare får endast en hoppare följa med. Gränsen ligger på 1.87 för att följa med. Inga konstigheter egentligen, om det inte varit för att det är just nu 3 stycken tjejer som har hoppat 1.87 i vinter!!! Viktoria Dronsfield, Sofie Skoog samt My Nordström! Vi har alltså fem hoppare som idag skulle kunna hoppa EM i höjdhopp! Aldrig hänt förut! Så jävla roligt!!
 
4. Mattias Sunneborn! - Många av de yngre vet inte vem han är, i skuggan av aktiva som är stora affischnamn idag levererar den förre rekordhållaren i längdhopp fortfarande, vid 43 års ålder, ett nytt världsrekord för M40 klassen!! 7.59 är ett reslutat som inte nog med att det står sig väldigt starkt bland sveriges aktiva, utan även som sagt ett nytt Världsrekord! Den mannen är helt ofattbar och jag hoppas han fortsätter jobba!
 
5. Manlig sprint - Den manliga sprinten har hamnat i skymundan för den kvinnliga iår. Med allrätt tack vare Moa Hjelmer och irene Ekelunds framfarter. Men en viss Odain Rose levererade i helgen ett riktigt grym tid på 60 meter, 6,65 blev tiden! Bara så alla vet så brukar strecket för att kvala till EM-final dras vid 6,70! Då förstår ni vilken grym tid detta är! Felix Francois kvalade även han in till EM i helgen, i praktiken. På 400 meter sprang han in på en 7 bästa tid genom alla tider för en svensk! 47,58 hoppas vi räcker för att han ska få ställa upp på IEM i slutet av denna månad!
 
Där har ni helgens reslutat som är något utav de allra vassaste jag har läst!
 
Kul för svenk friidrott!!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: