karlskogafriidrott.blogg.se

Få en inblick i KFIFs arbete och hur våran träning går.

Tisdag efter en grym helg!

Kategori: Tr�ningspass

Så har veckan kommit till tisdag.
Jag tänkte sammanfatta lite från helgen, hur resultaten blev och hur våra duktiga aktiva representerade värmland och våra klubbfärger med bravur.
 
Norge - Distriktskampen.
Vi var ett gäng på 8 aktiva och jag själv som begav oss mot Baerum och Norge tidigt lördagmorgon, 06.15.
Mer död än levande kan jag lova.
Stämningen och förväntningarna var på topp ändå och humöret på samtliga deltagare var toppen!
Hur som helst så var det en lång bussresa men med lite bus så fixar man allt! ;)
En mycket bra tävling och goda resultat för att vara säsongsdebut blev resultatet.
Samtliga resultaten finner ni på värmlands hemsida. Se länk i fältet till höger. ----->
 
Adrian: Adrian har tränat på bra under vintern och utvecklat sin snabbhet och explosivitet. Han var uttagen i längdhopp men fick även äran att springa 200 meter. resultatet blev följande, längdhopp: 5.81 är inomhus personligt och en bra säsongsdebut. 200 meter blev tiden 24.48, tyvärr diskad på grund av linjetramp.
 
Simon: Simon tränar numera i Karlstad för er som inte vet det. Han ställde upp i Höjdhopp och 60 meter häck. Höjdhoppet gick strålande och han tangerade inomhus personligarekordet på 1.80 med fina hopp, bra fösök på 1.85 också! 60 meter häck blev tiden 9.20 vilket var första loppet på senioravstånd i sammanhanget. Mycket bra lopp.
 
Joel Magnusson: Joel har haft lite problem med benhinnor av och till. Tyvärr kände han av dem under tävlingen och det störde naturligtvis mycket. Joel var på förhand uttagen i höjdhopp men fick äran att hoppa längd väl på plats. Längdhoppet stämde inte jätte bra, detta på grund av den bristfälliga hoppträningen som varit den senaste tiden. Bra jobbat under förutsättningarna. Höjden hoppade han med smärta, stark kille, 1.45 utan problem i första och hade troligtvis hoppat betydligt högre om han fortsatt hoppningen.
 
Linus Callenvik: Hockeykillen som tränar friidrott vid sidan av hockeyn. Linus gjorde ett bra 60 meterslopp med tanke på att han inte tränat friidrott på 6 månader. tiden 9.30, om jag inte missminner mig, är ett helt klart godkänt lopp. Höjdhoppet stämde dessto bättre. Han hoppade 1.35 vilket var personligt rekord med några centimeter! Härligt Limpan!! Bra jobbat!
 
Edvald Håkansson: Edvald stod för en riktigt bra insats när han stötte iväg kulan 8,75. Detta var första gången med 3 kg kulan och han gjorde personligt trots det! En slutgiltig 5 plats är mer än godkänt och han lägger därmed grunden för en förhoppningsvis grym säsong! Bra jobbat Edvald!
 
Frida Johansson: Frida var uttagen till 1000 meter i flickor 15. Hon gick i mål på tiden 3,21,72 efter ett lite halv struligt lopp där hon snubblade till och kom i otakt ett par gånger. Lite mer vana och snabbhetsträning iform av kvalite så kommer den tiden putsas. Ändå en bra tid och bra säsongsdebut.
 
Alma Skoog: Alma stod för en av dagens utropstecken. Hon har haft kontinutet i sin träning under vintern och gått från klarhet till klarhet. Hon öppnade starkt och höll ett jämt tempo över hela loppet. Hon tog sig i mål på en riktigt fin tredje plats och på den riktigt fina tiden 2.44.07. Personligt med sådär 13 sekunder! Den tiden kan putsas ännu mer med bara några fler lopp i benen! Bra jobbat.
 
Sara Vidlund Lilja: Sara var det andra utropstecknet i värmlandstruppen. Hon var på förhand uttagen i 60 meter och 200 meter. På 60 meter var starten sådär men väl uppe i fart så är det få som slår henne. Tiden 8.64 och en andra plats, vann sitt heat, är riktigt bra för att vara första tävlingen på 60 meter!! På 200 meter ville hon inte vara sämre. En tredjeplats totalt och tvåa i sitt heat på tiden 27.99! Den tiden är fenomenalt bra för att vara första 200 metersloppet inomhus. Där finns det att hämta till utomhussäsongen!
Hon fick även springa första sträckan på stafetten som även den var 200 meter. där förde hon upp laget i ledning efter sin sträcka och la grunden till en fin stafettvinst trots en del tunga avhopp!
 
Sebastian Johansson: Skrek så halsen värkte i två dagar efter tävlingen. Spände sig så han hade träningsvärk i både mage och nacke dagen efter!
 
Slutord: Alla skötte sig exemplariskt. Att få möjligheten att representera värmland i en tävling är en magisk känsla som jag tror att de aktiva fick mersmak på. Alla gjorde fina säsongsdebuter och med lite mer kvalité i benen och om skador släpper så kommer denna inomhussäsong bli väldigt rolig för Karlskoga friidrott. Så mycket kan jag lova!!!
 
//Sebban

Kommentarer


Kommentera inlägget här: