karlskogafriidrott.blogg.se

Få en inblick i KFIFs arbete och hur våran träning går.

Härlig helg har passerat!

Kategori: På gång

Det blev en fantastisk helg för Svensk friidrott under SM helgen!

Inte nog med att Irene Ekelunds framfart fortsätter och hennes tid på 23.15 är inte bara svenskt rekord inomhus på 200 meter, utan också sjua på distansen i hela världen iår!
Kan det bli våran nya världsstjärna? Kan mycket väl vara så!

Tjejernas framfart inom fridirotts Sverige går nog ingen obemärkt förbi. Med tanke på Moa Hjelmers Em guld på 400 emter ifjol och Angelica Bengtssons genombrott. Nu står vi här igen med en talang som är ren och skär klass, blott 15 år gammal. Vart ska detta sluta?

Moa Hjelmers prestation under SM var också fantastisk, hon slog ju faktiskt svenskt rekord på 200 meter, om inte Irene hade varit 17 hundradelar snabbare! Helt otroligt!
Att hon fortsätter att slå personligt på korta sprint sträckor ger härliga vibbar på hur snabbt det kan gå på 400 meter i sommar och på EM!

En annan gren som tyvärr inte fick den uppmärksamhet som den borde fått är kvinnliga höjdhoppet. Inte mindre än 3(!) tjejer hoppade över 1.92! Har detta hänt tidigare? Tveksam till det faktiskt!
1. Emma Green-Tregaro 1.94
2. Ebba Ljungmark 1.92
3. My Nordström 1.92

Detta är så sjukt häftigt att Sverige har tre stycken över 1.92, kan bli ett roligt EM!!

De manliga friidrottarna då? Jo måste väl framföra Odain Rose 60 meterslopp, 6.69 stannade klockan på denna gång. det 4 loppet under 6.70 iår!
Micheal Torneus 8.15 är ett fantastiskt resultat såhär inför EM. Kan även här bli en fantastisk tävling. Tråkigt att inte Andreas Otterling kom till start!

Hoppas på fortsatta resultat nu under Torsdag, XL-Galan!

Ses i veckan!

//Sebban

Kommentarer


Kommentera inlägget här: